Klima üretimi ve satışında dış hava yükünün getireceği kapasite artışları bir rekabet unsuru olarak görülmemeli ve dış hava kullanımı çoğu zaman görmezden gelinmelidir. İlk yatırım maliyetinin düşük olması amaçlanarak, % 100 iç havalı sistemler, ya da düşük taze havalı sistemler tercih edilmektedir. Bu sebeple aşağıdaki tabloda belirtilen temiz hava ihtiyaçları giderilememekte ve konfor ve sağlıklı yaşama şartlarında bozulmalar meydana gelmektedir.
Dış (taze) hava kullanımının yatırım maliyetlerini arttırması önemli bir husus olmasına nazaran insan için taze hava ihtiyacın önemi ise tartışılmazdır. Bu doğrultuda gerektiği kadar taze hava kullanımı sağlayan yöntemler ve teknikler uygulanması gerekmektedir.
Bir ısı değiştirici desteği ile egzost havası içindeki enerji, ön ısıtıcı veya soğutucu gibi değerlendirilerek, dış hava yükleri % 20 ile % 60 oranında azaltılabilir. Bu sayede ortam için gerekli olan taze hava gereksiniminin tamamının karşılandığı, hem de önemli oranda düşürülmüş dış hava yükleri ile ısı geri kazanım yöntemleri, insan sağlığı ve verimliliğine katkıları sayesinde üstünlük kazanırlar.
İklimlendirme cihazlarında ısı taşıyıcı akışkan görevi gören havada bir takım hususiyetler aranmaktadır. Tesisatın yapılması aşamasında arzu edilen değerlerin iyi analiz edilebilmesi için, bu hususiyetlerin önceden tespit edilmesi gerekmektedir. Bu fiziki hususiyetlerin temel ilkeleri; havanın tazeliği, temizliği, nemi, sıcaklığı ve hızıdır.